Lichamelijke gezondheid

Heb je lichamelijke klachten of een aandoening waar je zorg voor nodig hebt of waarover je vragen hebt? Ben je zwanger? Wil je verantwoord op dieet? Heb je een tekort aan energie of wil je werken aan je gezondheid? In de gemeente Vijfheerenlanden kun je terecht bij verschillende soorten zorgverleners en (alternatieve)therapeuten. Van huisarts, fysiotherapeut en diëtist tot tandarts, voetspecialist en ergotherapeut. Je vindt ze op deze pagina.

Gezondheid is fysiek en mentaal

Je vitaal voelen en lekker in je vel zitten is niet alleen een kwestie van gezond eten en voldoende bewegen en slapen. Sociale contacten, ontspanning of juist stress, werk, relaties zijn heftige gebeurtenissen in het leven. Al die dingen hebben grote invloed op je gezondheid en hoe je je voelt. 

Heb je last van mentale klachten of wil je daar meer informatie over? Kijk dan bij het thema Mentale gezondheid.

Hans van Elst - Manueel geneeskundige

<p>Mijn carrière als sportarts begon op de <strong>Academie voor Lichamelijke Opvoeding</strong>. Mijn interesse voor het menselijk lichaam werd hier direct getriggerd.</p> <p>Na de ALO ben ik verder gaan studeren voor <strong>fysiotherapeut</strong>. Maar ook toen was ik nog niet uitgeleerd. Ik wilde een nog beter beeld krijgen van het menselijk lichaam.<br></p> <p>​Precies om deze reden ben ik hierna <strong>medicijnen</strong> gaan studeren. Hier heb ik mij écht kunnen verdiepen in de werking van ons lichaam en werd mijn interesse nog verder aangewakkerd. </p> <p>​In de jaren daarna heb ik mij verder gespecialiseerd in <strong>sportgeneeskunde</strong> en vele jaren gewerkt als <strong>sportarts</strong>. Zowel op de afdeling sportgeneeskunde van de <strong>Universiteit Leiden</strong> als op de afdeling Topsportgeneeskunde van het <strong>UMC Utrecht</strong>. </p> <p>​In deze functie heb ik de kernploegen van de <strong>Nederlandse schaatsers, langlaufers en zeilers</strong> begeleid tijdens Europese en Wereldkampioenschappen. </p> <p>​De specialisatie tot <strong>arts Manuele Geneeskunde</strong> was dus een logische voortzetting van de interesse om een oplossing te vinden voor patiënten met complexe rug- en gewrichtsklachten die moeilijk te diagnostiseren zijn. </p> <p>​Als <strong>sportarts</strong> had ik veel te maken met <strong>blessures</strong> aan botten, spieren, gewrichten en wervelkolommen. De opleiding Manuele Geneeskunde voldeed uitstekend aan die eisen en de behandelresultaten waren goed. Omdat de <strong>resultaten mij fascineerden</strong>, wilde ik zien of dezelfde behandelwijze ook effect had op ouderen en niet sporters. Daarom ben ik in <strong>1980 een zelfstandige praktijk gestart.</strong></p> <p>​Met veel plezier ben ik nog steeds werkzaam als <strong>Manueel Geneeskundige in Vianen en Amsterdam. </strong></p> <p><strong>​</strong></p>

Het Slijk 4133 EA, Vianen
HVANELST@HOTMAIL.COM
+ 31 347 372 411