Hans van Elst - Manueel geneeskundige

Soort organisatie: Sport
Meer informatie

Mijn carrière als sportarts begon op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Mijn interesse voor het menselijk lichaam werd hier direct getriggerd.

Na de ALO ben ik verder gaan studeren voor fysiotherapeut. Maar ook toen was ik nog niet uitgeleerd. Ik wilde een nog beter beeld krijgen van het menselijk lichaam.

​Precies om deze reden ben ik hierna medicijnen gaan studeren. Hier heb ik mij écht kunnen verdiepen in de werking van ons lichaam en werd mijn interesse nog verder aangewakkerd.

​In de jaren daarna heb ik mij verder gespecialiseerd in sportgeneeskunde en vele jaren gewerkt als sportarts. Zowel op de afdeling sportgeneeskunde van de Universiteit Leiden als op de afdeling Topsportgeneeskunde van het UMC Utrecht.

​In deze functie heb ik de kernploegen van de Nederlandse schaatsers, langlaufers en zeilers begeleid tijdens Europese en Wereldkampioenschappen.

​De specialisatie tot arts Manuele Geneeskunde was dus een logische voortzetting van de interesse om een oplossing te vinden voor patiënten met complexe rug- en gewrichtsklachten die moeilijk te diagnostiseren zijn.

​Als sportarts had ik veel te maken met blessures aan botten, spieren, gewrichten en wervelkolommen. De opleiding Manuele Geneeskunde voldeed uitstekend aan die eisen en de behandelresultaten waren goed. Omdat de resultaten mij fascineerden, wilde ik zien of dezelfde behandelwijze ook effect had op ouderen en niet sporters. Daarom ben ik in 1980 een zelfstandige praktijk gestart.

​Met veel plezier ben ik nog steeds werkzaam als Manueel Geneeskundige in Vianen en Amsterdam.

Het Slijk 4133 EA, Vianen Bekijk op de kaart
Bellen naar
+ 31 347 372 411