Ambassadeurs gezocht voor verbeteren toegankelijkheid winkelgebieden

16 juni 2024

Gemeente Vijfheerenlanden vindt het belangrijk dat de winkelgebieden in de gemeente goed toegankelijk zijn. Zodat iedereen zelfstandig op pad kan. Om hier aandacht voor te vragen doet de gemeente mee met het project: MKB Toegankelijke Route.

“Een boodschap doen, een winkel bezoeken, een hapje eten met vrienden, het moet voor iedereen vanzelfsprekend zijn.”, zegt Paulien Bruijn, aanjager VN-verdrag bij gemeente Vijfheerenlanden. “Ook als je slecht kunt zien of horen, of bijvoorbeeld een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt.”

MKB Toegankelijke Route

Paulien vervolgt: “Het doel van de MKB Toegankelijke Route is om de toegankelijkheid van de winkelgebieden in Leerdam, Meerkerk en Vianen in kaart te brengen. Zo weten inwoners en bezoekers welke winkels, horeca- en vrijetijdslocaties toegankelijk zijn.”

De locaties die zijn gecontroleerd staan op ongehinderd.nl en in de app van Ongehinderd. Meer dan 350.000 gebruikers in Nederland gebruiken de website en app al om hun bezoek aan een gemeente of locatie voor te bereiden. Daarnaast ontvangen ondernemers en de gemeente advies hoe ze met simpele aanpassingen veel kunnen bereiken om de toegankelijkheid te verbeteren.

Ambassadeurs gezocht

Gemeente Vijfheerenlanden en Ongehinderd zijn op zoek naar ambassadeurs. Mensen met een beperking die mee willen helpen om Vijfheerenlanden nog toegankelijker te maken. Ambassadeurs krijgen een training en natuurlijke een passende vergoeding. Dus ben jij of ken jij iemand die de perfecte ambassadeur zou zijn? Laat het weten via mkbtoegankelijk@ongehinderd.nl.Ambassadeurs gezocht voor verbeteren toegankelijkheid winkelgebieden