Feestelijke sleuteloverdracht Kindcentrum Broekgraaf

Team zorgprofessionals
Feestelijke sleuteloverdracht Kindcentrum Broekgraaf

16 juli 2024

Eindelijk is het zover. Het Kindcentrum Broekgraaf is af en kan in gebruik worden genomen. Op 4 juli 2024 hebben de nieuwe gebruikers de sleutel van het pand in ontvangst mogen nemen. 

Inhuizen
De vakantieperiode zal gebruikt worden om in te huizen en de klaslokalen helemaal gereed te maken. Op 26 augustus a.s. wordt het pand in het bijzijn van ouders en kinderen feestelijk in gebruik genomen. Dan zal ook het schoolplein gereed zijn.

Gymzaal
In het pand worden Jenaplanschool De Wilgenhoek, de Christelijke Basisschool Klim Op en kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO van Dichtbij gehuisvest. Ook is er een nieuwe gymzaal ter vervanging van de oude gymzaal in Leerdam west. Alles onder één dak, waar gebruikers zoeken naar nieuwe samenwerkingsverbanden en zo het beste bieden voor de ontwikkeling van de kinderen, want die staan centraal.

Uitdagingen
De bouw van het Kindcentrum kende vele uitdagingen. We zijn gestart in de coronaperiode, hadden te maken met de energiecrisis als gevolg van de Oekraïne oorlog en stijgingen van de bouwkosten. Daarbovenop hadden we veel wateroverlast en kregen we op het eind ook nog te maken met een haperende aansluiting op het energienetwerk. Maar we hielden een sterke focus op het eindresultaat en de einddatum.

Prachtig resultaat
En dat maakt dat het is gelukt binnen de oorspronkelijke planning de sleutel van het pand over te kunnen dragen. Het resultaat mag er zijn. Een mooi en markant gebouw in Leerdam west, waar de kinderen uit Leerdam west de komende veertig jaren van kunnen genieten. Felicitaties aan bouwers van BM van Houwelingen, scholen, kinderdagverblijf en medewerkers van de gemeente, die dit mogelijk hebben gemaakt.

Scroll naar boven