Bijeenkomsten 'Samen voor dementievriendelijk Vijfheerenlanden'

5 september 2023

In samenwerking met Alzheimer Nederland, het ministerie van VWS, professionals en onze inwoners wil de gemeente werken aan een dementievriendelijk Vijfheerenlanden. Heb je ideeën hoe we mensen met dementie en hun naasten beter kunnen ondersteunen? Dan horen we dat graag!

Een op de vijf mensen krijgt dementie

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt ook het aantal mensen met dementie. Het is belangrijk dat wij ons hier als samenleving op voorbereiden en ervoor zorgen dat mensen met dementie mee kunnen blijven doen. Om dit voor elkaar te krijgen hebben Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS het landelijk initiatief ‘Samen dementievriendelijk’ opgezet. De gemeente Vijfheerenlanden steunt dit initiatief van harte!

Help je mee?

Wij zijn erg benieuwd naar behoeftes, praktijkervaringen, initiatieven en ideeën rondom dementie vanuit de gemeenschap in Vijfheerenlanden. Met groepsbijeenkomsten proberen we deze in kaart te brengen. Het is fijn als zoveel mogelijk mensen over dit onderwerp meepraten: dus ben je ondernemers, hulpverlener, mantelzorger, zorgprofessional of heb je op een andere manier te maken met mensen met dementie, doe mee. Met elkaar willen we onderzoeken hoe we Vijfheerenlanden dementievriendelijk kunnen maken.

Wat kun je verwachten van de bijeenkomst?

We praten en bedenken met elkaar hoe we mensen met dementie en hun naasten en mantelzorgers beter kunnen ondersteunen. Als gemeente kunnen wij je daar handvatten voor bieden. Ook biedt Alzheimer Lekstroom trainingen aan over hoe om te gaan met dementie.

Interesse? je bent van harte welkom op de volgende data

Er zijn bijeenkomsten in Leerdam, Ameide en Vianen op:

  • Vrijdag 22 september 2023: 10.00-11.45 uur en van 12.00-13.45 uur (inclusief broodjes), Emmahuis, Raadsliedenstraat 120 Leerdam
  • Dinsdag 26 september 2023: 14.00-15.45 uur en van 16.00-17.45 uur, Open Vensters, Prinses Marijkeweg 34 Ameide
  • Dinsdag 3 oktober 2023: van 14.00-15.45 uur en van 16.00 -17.45 uur, Hof van Batenstein 1 Vianen

Meld je aan voor 13 september!

Aanmelden voor een bijeenkomst kan tot en met woensdag 13 september 2023Vul hier het invulformulier in

Vragen? Neem contact op met Carole Groenescheij van MMCK via info@MMCK.nl of 06 - 3906 4733.

We zien uit naar je komst!

Bijeenkomsten 'Samen voor dementievriendelijk Vijfheerenlanden'